Teamfoto Viking Elektra
Werkzaam in Hillegom, hoofdvestiging Amsterdam

Uw groepenkast beschermen tegen overbelasting van de elektriciteit

Redactie hillegom-elektricien.nl, 2 juli 2024
Bent u op zoek naar een elektricien? In Hillegom en de omliggende regio kunt u vertrouwen op Viking Elektra

De maximale belasting per groep in de groepenkast is 3. 600 WattIndien er meerdere apparaten op dezelfde groep zijn aangesloten en deze verbruiken meer vermogen dan de maximale capaciteit?In dat geval zullen de stoppen doorslaan als alle apparaten tegelijkertijd aan staan

In het geval van een groep die overbelast is, wordt er meer stroom gevraagd dan er beschikbaar is. Het kan voorkomen dat één groot apparaat te veel stroom vraagt en daardoor leidt tot overbelasting van de groep. Als de elektriciteit overbelast is, kunnen de draden en stekkers te warm worden wat brandgevaar met zich meebrengt.

Bij het overschrijden van het maximale vermogen, zal de groep zichzelf uitschakelen om overbelasting te voorkomen. Dankzij deze ingebouwde beveiliging voorkomt u overbelasting op een veilige manier. Overbelasting wordt voorkomen door extra groepen aan de groepenkast toe te voegen.

Verhoog de veiligheid in uw keuken met inductie

Inductiekoken is de meest duurzame optie als het gaat om elektrisch koken. Deze plaat vraagt relatief gezien veel stroom maar verliest amper stroom tijdens het koken. In vergelijking met gas, waarbij veel meer gas verloren gaat, is inductie een veel efficiëntere optie.

Houd rekening met uw groepenkast bij het installeren van zonnepanelen

Als u zonnepanelen laat plaatsen op uw dak, is het soms ook nodig om de groepenkast uit te breiden. Of er sprake is van de noodzaak tot uitbreiding hangt af van het type omvormer dat bij de panelen hoort. Het aantal panelen heeft geen invloed op de beslissing om uw groepenkast al dan niet uit te breiden, maar het is het type omvormer dat hierin leidend is.

Laat de groepenkast vervangen of uitbreiden door een gecertificeerde professional

Heeft u vaak last van stroomstoringen door overbelasting op de groepenkast?Het wordt aanbevolen om een erkende elektricien in te schakelen voor het uitbreiden van de groepenkast. Probeer dit nooit zelf te doen, aangezien het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 020 213 6130 Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over Viking Elektra

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is elke nieuwe opdracht speciaal voor ons. Door onze jarenlange ervaring zijn wij allround in het vak en hebben wij een goede naam opgebouwd in de bouwwereld. Onze sterkste troeven zijn vakkundigheid en eerlijkheid. Onze offertes zijn dan ook altijd gespecificeerd en goed leesbaar voor de klant.


Openheid en transparantie, dat vinden wij belangrijk!


VCA,NEN 3140,NEN 1010,Keurmerk ConsuBeter