Teamfoto Viking Elektra
Werkzaam in Hillegom, hoofdvestiging Alphen aan den Rijn

Krachtstroom aanleggen in Hillegom

Wanneer u wilt beginnen met koken op een elektrische kookplaat of als u een laadpaal aan huis wilt, bieden wij de juiste oplossingen. Als uw energieconsumptie hoger is dan wat een reguliere aansluiting kan bieden. Voor het aanleggen van krachtstroom en een 3-fase aansluiting in Hillegom kunt u rekenen op onze expertise.

Het verschil tussen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting

Vaak worden de termen krachtstroom en een 3-fasen aansluiting met dezelfde betekenis gebruikt. Krachtstroom en een 3-fasen aansluiting lijken op elkaar, maar hebben ieder hun eigen betekenis. Krachtstroom is met name geschikt voor het gebruik van extreem zware machines. In woonhuizen wordt er bijna altijd gekozen voor een 3-fasen aansluiting als men spreekt over krachtstroom.

Dankzij een 3-fasen aansluiting kunt u rekenen op een stroomsterkte van 25 ampère. Dit vermogen is verdeeld over drie fasen. Als gevolg hiervan is het mogelijk om apparaten met een hogere energiebehoefte te gebruiken, aangezien de groepenkast nu drie keer 230 volt (elektrische spanning) ontvangt in plaats van een keer 230 volt. Met deze extra spanning is het nu mogelijk om apparaten te gebruiken die een grotere energiebehoefte hebben.

U kunt bijvoorbeeld denken aan een bubbelbad, een sauna of een inductiekookplaat. Met een normale aansluiting kunnen deze apparaten direct overbelast raken. Dit wordt vermeden omdat de stroomvoorziening nu over 3 fasen verdeeld wordt.

Viking Elektra is de juiste partij voor het aanleggen van krachtstroom!

Krachtstroom aanleggen bovenop een 3-fasen aansluiting

Wanneer u van plan bent om apparaten met een hogere energiebehoefte te gaan gebruiken, heeft u krachtstroom naast een 3-fasen aansluiting nodig. Deze apparaten hebben niet alleen meer energie nodig, maar vereisen ook een hogere stroomspanning. Deze machines hebben een hogere spanning nodig dan de standaard 230 volt die we gebruiken voor onze huishoudelijke apparaten.

Krachtstroom voorziet u van een stroomsterkte van 400 volt. Om krachtstroom te kunnen gebruiken zal uw groepenkast daarop ingericht moeten worden. Niet eerder dan dat dit is voltooid, kunnen de zware machines in gebruik worden genomen.

Aanpassingen van netbeheerder nodig?

Het verkrijgen van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting is een proces waarbij zowel een elektricien als uw netbeheerder betrokken zijn. U kunt hier aangeven dat u het verzwaren van uw aansluiting wenst. Het is van essentieel belang dat er zich een 3-fasen hoofdschakelaar bevindt in de groepenkast.

Mocht er nog geen schakelaar aanwezig zijn, dan kan Viking Elektra dit voor u regelen. Daarbij is het noodzakelijk dat apparaten die afhankelijk zijn van krachtstroom of een 3-fasen aansluiting gebruik maken van het Perilex stekkersysteem en de overeenkomstige stopcontacten. Het stekkersysteem zorgt ervoor dat de spanning gelijk verdeeld wordt over de verschillende fasen.

Hulp inschakelen van Viking Elektra

Laat Viking Elektra alle benodigdheden voor uw nieuwe aansluiting regelen en wij zorgen ervoor dat alles perfect verloopt. Als u behoefte heeft aan een aansluiting voor krachtstroom, 2 fasen of 3 fasen, kunt u ons bereiken op 0172 239 417 voor al uw vragen. Heeft u vragen? Een belletje naar 0172 239 417 is voldoende.


Viking Elektra staat voor u klaar in Hillegom
Over ons

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0172 239 417

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor krachtstroom aanleggen?

Over Viking Elektra

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is elke nieuwe opdracht speciaal voor ons. Door onze jarenlange ervaring zijn wij allround in het vak en hebben wij een goede naam opgebouwd in de bouwwereld. Onze sterkste troeven zijn vakkundigheid en eerlijkheid. Onze offertes zijn dan ook altijd gespecificeerd en goed leesbaar voor de klant.


Openheid en transparantie, dat vinden wij belangrijk!


VCA,NEN 3140,NEN 1010,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Viking Elektra

Door Berry
Op 28 maart 2024
10

Echt vakmannen. Ik moest extra groepen laten trekken naar mijn keuken en krachtstroom aan laten leggen voor een nieuwe kookplaat. We konden niet laten in frezen omdat de keuken al gestuckt was dus moest er een andere oplossing worden gevonden. Daarbij is er een perfecte oplossing gevonden. Ook hebben ze gelijk mijn meterkast gefatsoeneerd qua bekabeling alles netjes weggewerkt en getest wat niet op de factuur stond. Tauhied is echt een vriendelijke man die overal bij meedenkt en de beste oplossing zoekt voor de klant. Zeker een aanrader voor iedereen die een goede en betaalbare elektricien zoekt.

Door M.M
Op 1 maart 2023
10

Wij hebben een nieuwe inductie kookplaat gekocht. De schema klopte niet en de monteur/elektricien kon toch de bedrading goed aanleggen. Eindelijk kon ik weer eten koken. Bedankt

Door B.V.D.S
Op 17 februari 2023
10

Ik heb mijn stoppenkast laten vervangen door Viking Elektra. Ze waren erg behulpzaam, reageerden snel en gaven goed advies. Inmiddels geniet ik zo'n twee maanden van mijn nieuwe stoppenkast.

Door A.D.J
Op 15 februari 2023
10

Tauhied communiceerde super goed over planning en wijzigingen na de offerte, iets wat ik zeer waardeerde. Daarnaast verrichte hij zijn werk voor een goede prijs en is het werk wat hij deed goed verricht. Ik raad 'm aan!

Door J.P
Op 22 december 2022
10

Viking Elektra converted my apartment to 3-phase so I could purchase an induction stove. Tauheid was very responsive and patient with my (many, many) questions and took the time to make sure I understood what was needed for this conversion. He even went above and beyond, helping me apply for the conversion with the grid manager, Liander. He provided and estimate of costs and the final price was exactly as reflected in the estimate. We scheduled a time and he arrived promptly and completed the job thoroughly and professionally. I highly recommend Viking Elektra.

Door J.A
Op 28 september 2022
10

Afgelopen zaterdag de voorbereidingen getroffen en maandag alles geïnstalleerd en afgemaakt. Doordat wij met een deadline zaten heeft Viking toch de ruimte weten te creëren en alles op tijd en netjes bij ons af te ronden. M.T. Ashikali is een aardige elektricien die weet waar het om gaat! Zeker een aanrader voor de volgende klus.

Door R.B
Op 23 augustus 2022
10

Super friendly and professional staff, arrived on time and did a very good job! Highly recommended!

Door Toby Plancius
Op 27 juli 2022
10

Zeer vakkundig en vriendelijke lui. Professioneel, secuur en alles super netjes achtergelaten!

Door Lúthien Merilin
Op 23 juli 2022
10

Snelle en correcte service!

Door Robin
Op 23 juli 2022
10

Viking elektra heeft bij mij een nieuwe hoofdschakelaar geplaatst zodat ik klaar ben voor een 3 fase aansluiting! Hij kon al snel op korte termijn langskomen en heeft nog veel vragen van mij beantwoord naast de hoofdschakelaar. Erg aardige man en doet zijn werk erg goed!

Door M.M
Op 21 juli 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door Marieke van Boven
Op 3 juli 2022
10

Via mijn stiefbroer kwam ik bij Viking Elektra terecht. Bij ons was er een stop doorgebrand en viel continu de stroom uit in ons huis. Tauhied van Viking Elektra kon vrij snel de diagnose stellen dat de oorzaak niet uit ons huis kwam (wat we eerst dachten). We hadden teveel groepen op 1 aardlekschakelaar. Hij heeft nu voldoende aardlekschakelaars per groep erin gezet. Ook de oude aardlekschakelaar bleek verouderd en die is vervangen. En hij heeft een hoofdschakelaar bijgeplaatst, die hadden we er niet tussen zitten. Sindsdien is onze stroom niet meer uitgevallen en voelen we ons weer een stuk veiliger nu het allemaal goed in elkaar zit. Tauhied is goed te bereiken en prijzen werden goed gecommuniceerd. We raden hem zeker aan.

Door Laura Mourus
Op 14 juni 2022
10

Hele fijne en snelle communicatie. Daarnaast denkt Viking Elektra ook mee in oplossingen.

Door N
Op 10 maart 2022
10

Neemt alle tijd voor je vragen, denkt mee en legt helder de mogelijke opties uit. Werkt netjes en secuur en vraagt een keurige prijs. Dikke 10!

Door C.V
Op 4 maart 2022
10

Fijne service gehad van Viking Elektra. Complete meterkast vervangen. Goed en netjes werk gedaan en heeft ons voorzien van alle informatie. Reageert snel op mails en telefoontjes, komt gemaakte afspraken netjes na. Zeer vriendelijk!

Door J.S
Op 24 februari 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door L.S
Op 23 februari 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door V.W
Op 20 januari 2022
10

Vriendelijk en professioneel. Werkt zorgvuldig en nauwkeurig. Geeft ook advies en is goed bereikbaar. Flexibel en denkt mee waar nodig. Erg prettige ervaring.

Door E.M
Op 20 januari 2022
10

Ik ben echt tevreden. De elekticien heeft perfect zijn werk gedaan, netjes en mooi. Hij was bekwaam en vriendelijk. Super goed.

Door C.D
Op 5 januari 2022
10

Super friendly staff - did the job well and quickly. very happy.

Door R.E
Op 14 december 2021
10

De elektricien van Viking die mij geholpen heeft was snel beschikbaar, zeer professioneel, meedenkend en vriendelijk. Zeer aanvaardbare prijsstelling voor wat er geleverd is.

Door P.C
Op 26 november 2021
10

Afspraak kon snel gemaakt worden en door flexibiliteit van beide zijden op de dag aangepast worden naar een geschikter moment. Na een korte inventarisatie van de situatie werd er snel een oplossing gevonden voor het probleem. Netjes uitgelegd en afgewerkt, inclusief labelen van reeds aangelegde fasedraad met afwijkende kleurstelling. Tevreden over de verleende service.

Door J.B
Op 18 november 2021
10

Ik had kortsluiting in de badkamer bij de wasmachine aansluiting. Meerdere elektriciens gebeld maar niemand had tijd, tot ik Viking Electra vond. De elektricien was onderweg naar Amsterdam maar die klus kon , hij had die klant gebeld, wachten. Hij is direct gekomen en heeft het probleem vakkundig verholpen. Een goede prijs kwaliteit verhouding, complimenten.