Teamfoto Viking Elektra
Werkzaam in Hillegom, hoofdvestiging Alphen aan den Rijn

NEN-keuring Hillegom

Zoekt u een geschikte partij voor het uitvoeren van uw NEN-keuring in Hillegom? Heeft u een betrouwbare partij nodig voor uw NEN-keuring? Viking Elektra staat voor u klaar. De keuring wordt vakkundig uitgevoerd door onze ervaren monteurs die meteen eventuele problemen kunnen oplossen.

Wat is een NEN-keuring?

Bij NEN-keuringen wordt de veiligheid van installaties en apparatuur regelmatig gecontroleerd. Vaak hebben NEN-keuringen een zakelijke insteek, dit geldt ook voor de NEN-3140. Er wordt eveneens een onderscheid gemaakt tussen laagspanning, genormeerd als NEN-1010 of NEN-4010, en hoogspanning zoals NEN-3840.

Voor particuliere huizen is de NEN-1010 de norm waar het vooral om draait. Als ervaren elektricien kan Viking Elektra deze snel voor u uitvoeren. Wilt u graag een afspraak maken? Bel ons dan op 0172 239 417.

NEN-1010 keuring in Hillegom

De NEN-1010 keuring betreft het inspecteren van bestaande elektrische installaties op laagspanning. De normen zijn van kracht voor alle installaties in een normaal huis. De NEN-1010 normen zijn gericht op veiligheid en het minimaliseren van brand- en schokgevaar.

Deze regel wordt over het algemeen toegepast bij inspecties en keuringen voor de afronding van projecten. Bij inspecties van elektrische installaties voor bijvoorbeeld de overdracht van een woning, is deze norm standaard. De NEN-1010 wordt al jarenlang gezien als de norm in de laagspanning, waardoor de meeste installaties aan deze norm zullen voldoen.

De NEN-4010 norm is opgesteld als een duidelijkere versie van de NEN-1010 norm en wordt toegepast naast de NEN-1010. De norm NEN-4010 is niet de standaard voor keuringen. In het bijzonder is deze norm ontworpen om de NEN-1010 installatie normen begrijpelijker te maken voor monteurs.

NEN-3140 keuring in Hillegom

Bij een NEN-3140 keuring ligt de nadruk meer op bedrijfsmatige aspecten en is het essentieel om aan te tonen dat een werkgever voldoet aan de relevante voorschriften. De voorschriften van de NEN-3140 zijn vooral van belang bij het operationeel maken van nieuwe installaties. Bijvoorbeeld bij het monteren van krachtigere apparaten in huis, zoals zonnepanelen, dienen deze voorschriften te worden gevolgd.

Consumenten komen over het algemeen niet vaak in aanraking met NEN-3140 keuringen. Werkgevers ervaren een aanzienlijke meerwaarde door regelmatig deze keuring te laten uitvoeren. Met oog voor detail inspecteren onze elektriciens uw installaties volgens de NEN-3140 normen.

De NEN-3140 keuringen hebben vooral betrekking op bedrijfsvoering en zijn onder meer nodig om aan te geven dat een werkgever voldoet aan de geldende voorschriften. Bij nieuwe installaties is het naleven van de NEN-3140 bijzonder belangrijk. Dit geldt ook bij het installeren van zwaardere apparatuur in huis, zoals zonnepanelen.

Normaalgesproken zullen NEN-3140 keuringen niet vaak voorkomen voor consumenten. Als werkgever is het laten uitvoeren van deze keuring op regelmatige basis van grote meerwaarde. Om deze reden staan de elektriciens van Viking Elektra gereed om uw installaties te inspecteren conform de NEN-3140 normen.

Viking Elektra is de juiste partij voor het aanleggen van krachtstroom!

Wanneer een NEN-keuring?

Een NEN-keuring is vooral relevant voor particulieren als er aanzienlijke wijzigingen in de elektrische installatie van een woning worden gemaakt. Bij de installatie van krachtstroom of extra groepen wordt een keuring aangeraden. Ook als u net een nieuwe woning heeft gekocht, is het verstandig om een keuring uit te laten voeren.

Voor werkgevers is het verstandig om regelmatig NEN-keuringen te laten verrichten. Met behulp van deze keuringen kunt u aantonen dat u altijd voldoet aan de relevante wet- en regelgeving. Dit draagt ook bij aan uw positie bij bepaalde verzekeraars en zorgt voor de veiligheid van uw personeel en klanten.

Schakel Viking Elektra in voor uw NEN-keuring

Onze bekwame vaklui zijn paraat om u te helpen met het grondig inspecteren en eventueel aanpassen van uw installatie. Onze vakbekwame experts staan klaar om u te ondersteunen bij het inspecteren en indien nodig aanpassen van uw installatie. Wij zorgen ervoor dat uw installatie veilig en efficiënt blijft werken.

Als u een inspectie gepland wilt hebben, kunt u ons bereiken via telefoon of email. Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel ons dan op 0172 239 417 voor overleg. U kunt ook een bericht achterlaten in het contactformulier op de website.

Veel gestelde vragen

Moet ik een NEN-keuring laten doen? Het is niet noodzakelijk om een NEN-keuring te laten uitvoeren in Nederland. In sommige gevallen kan het zijn dat verzekeraars een keuring nodig vinden voor toelating en hiermee de veiligheid van uw installaties vergroten.

Welke maatregelen moet ik treffen als mijn huis elektrisch wordt afgekeurd?

Bij afkeuring van de keuring zijn aanpassingen noodzakelijk in de elektrische installatie. Heeft u hulp nodig? Onze elektriciens van Viking Elektra staan voor u klaar.

Welke keurmeesters mogen NEN-keuringen uitvoeren?

Het uitvoeren van NEN-keuringen is voorbehouden aan een professionele NEN keurmeester. Hier hebben we iemand die gecertificeerd is voor de specifieke NEN norm die moet worden gekeurd.

Kan ik de geldigheid van een NEN-certificaat controleren?

U kunt zelf controleren of NEN-certificaten authentiek en geldig zijn. Door de QR-code op het NEN certificaat te scannen, kunt u de authenticiteit verifiëren.


Viking Elektra staat voor u klaar in Hillegom
Over ons

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0172 239 417

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Gratis offerte voor keuring elektrische installaties?

Over Viking Elektra

Viking Elektra is al enkele jaren de elektricien voor klanten in de regio Noord - Zuid Holland en Utrecht. Ondanks het feit dat wij al vele tevreden klanten hebben mogen helpen, is elke nieuwe opdracht speciaal voor ons. Door onze jarenlange ervaring zijn wij allround in het vak en hebben wij een goede naam opgebouwd in de bouwwereld. Onze sterkste troeven zijn vakkundigheid en eerlijkheid. Onze offertes zijn dan ook altijd gespecificeerd en goed leesbaar voor de klant.


Openheid en transparantie, dat vinden wij belangrijk!


VCA,NEN 3140,NEN 1010,Keurmerk ConsuBeter

Reviews van Viking Elektra

Door Berry
Op 28 maart 2024
10

Echt vakmannen. Ik moest extra groepen laten trekken naar mijn keuken en krachtstroom aan laten leggen voor een nieuwe kookplaat. We konden niet laten in frezen omdat de keuken al gestuckt was dus moest er een andere oplossing worden gevonden. Daarbij is er een perfecte oplossing gevonden. Ook hebben ze gelijk mijn meterkast gefatsoeneerd qua bekabeling alles netjes weggewerkt en getest wat niet op de factuur stond. Tauhied is echt een vriendelijke man die overal bij meedenkt en de beste oplossing zoekt voor de klant. Zeker een aanrader voor iedereen die een goede en betaalbare elektricien zoekt.

Door M.M
Op 1 maart 2023
10

Wij hebben een nieuwe inductie kookplaat gekocht. De schema klopte niet en de monteur/elektricien kon toch de bedrading goed aanleggen. Eindelijk kon ik weer eten koken. Bedankt

Door B.V.D.S
Op 17 februari 2023
10

Ik heb mijn stoppenkast laten vervangen door Viking Elektra. Ze waren erg behulpzaam, reageerden snel en gaven goed advies. Inmiddels geniet ik zo'n twee maanden van mijn nieuwe stoppenkast.

Door A.D.J
Op 15 februari 2023
10

Tauhied communiceerde super goed over planning en wijzigingen na de offerte, iets wat ik zeer waardeerde. Daarnaast verrichte hij zijn werk voor een goede prijs en is het werk wat hij deed goed verricht. Ik raad 'm aan!

Door J.P
Op 22 december 2022
10

Viking Elektra converted my apartment to 3-phase so I could purchase an induction stove. Tauheid was very responsive and patient with my (many, many) questions and took the time to make sure I understood what was needed for this conversion. He even went above and beyond, helping me apply for the conversion with the grid manager, Liander. He provided and estimate of costs and the final price was exactly as reflected in the estimate. We scheduled a time and he arrived promptly and completed the job thoroughly and professionally. I highly recommend Viking Elektra.

Door J.A
Op 28 september 2022
10

Afgelopen zaterdag de voorbereidingen getroffen en maandag alles geïnstalleerd en afgemaakt. Doordat wij met een deadline zaten heeft Viking toch de ruimte weten te creëren en alles op tijd en netjes bij ons af te ronden. M.T. Ashikali is een aardige elektricien die weet waar het om gaat! Zeker een aanrader voor de volgende klus.

Door R.B
Op 23 augustus 2022
10

Super friendly and professional staff, arrived on time and did a very good job! Highly recommended!

Door Toby Plancius
Op 27 juli 2022
10

Zeer vakkundig en vriendelijke lui. Professioneel, secuur en alles super netjes achtergelaten!

Door Lúthien Merilin
Op 23 juli 2022
10

Snelle en correcte service!

Door Robin
Op 23 juli 2022
10

Viking elektra heeft bij mij een nieuwe hoofdschakelaar geplaatst zodat ik klaar ben voor een 3 fase aansluiting! Hij kon al snel op korte termijn langskomen en heeft nog veel vragen van mij beantwoord naast de hoofdschakelaar. Erg aardige man en doet zijn werk erg goed!

Door M.M
Op 21 juli 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door Marieke van Boven
Op 3 juli 2022
10

Via mijn stiefbroer kwam ik bij Viking Elektra terecht. Bij ons was er een stop doorgebrand en viel continu de stroom uit in ons huis. Tauhied van Viking Elektra kon vrij snel de diagnose stellen dat de oorzaak niet uit ons huis kwam (wat we eerst dachten). We hadden teveel groepen op 1 aardlekschakelaar. Hij heeft nu voldoende aardlekschakelaars per groep erin gezet. Ook de oude aardlekschakelaar bleek verouderd en die is vervangen. En hij heeft een hoofdschakelaar bijgeplaatst, die hadden we er niet tussen zitten. Sindsdien is onze stroom niet meer uitgevallen en voelen we ons weer een stuk veiliger nu het allemaal goed in elkaar zit. Tauhied is goed te bereiken en prijzen werden goed gecommuniceerd. We raden hem zeker aan.

Door Laura Mourus
Op 14 juni 2022
10

Hele fijne en snelle communicatie. Daarnaast denkt Viking Elektra ook mee in oplossingen.

Door N
Op 10 maart 2022
10

Neemt alle tijd voor je vragen, denkt mee en legt helder de mogelijke opties uit. Werkt netjes en secuur en vraagt een keurige prijs. Dikke 10!

Door C.V
Op 4 maart 2022
10

Fijne service gehad van Viking Elektra. Complete meterkast vervangen. Goed en netjes werk gedaan en heeft ons voorzien van alle informatie. Reageert snel op mails en telefoontjes, komt gemaakte afspraken netjes na. Zeer vriendelijk!

Door J.S
Op 24 februari 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door L.S
Op 23 februari 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door V.W
Op 20 januari 2022
10

Vriendelijk en professioneel. Werkt zorgvuldig en nauwkeurig. Geeft ook advies en is goed bereikbaar. Flexibel en denkt mee waar nodig. Erg prettige ervaring.

Door E.M
Op 20 januari 2022
10

Ik ben echt tevreden. De elekticien heeft perfect zijn werk gedaan, netjes en mooi. Hij was bekwaam en vriendelijk. Super goed.

Door C.D
Op 5 januari 2022
10

Super friendly staff - did the job well and quickly. very happy.

Door R.E
Op 14 december 2021
10

De elektricien van Viking die mij geholpen heeft was snel beschikbaar, zeer professioneel, meedenkend en vriendelijk. Zeer aanvaardbare prijsstelling voor wat er geleverd is.

Door P.C
Op 26 november 2021
10

Afspraak kon snel gemaakt worden en door flexibiliteit van beide zijden op de dag aangepast worden naar een geschikter moment. Na een korte inventarisatie van de situatie werd er snel een oplossing gevonden voor het probleem. Netjes uitgelegd en afgewerkt, inclusief labelen van reeds aangelegde fasedraad met afwijkende kleurstelling. Tevreden over de verleende service.

Door J.B
Op 18 november 2021
10

Ik had kortsluiting in de badkamer bij de wasmachine aansluiting. Meerdere elektriciens gebeld maar niemand had tijd, tot ik Viking Electra vond. De elektricien was onderweg naar Amsterdam maar die klus kon , hij had die klant gebeld, wachten. Hij is direct gekomen en heeft het probleem vakkundig verholpen. Een goede prijs kwaliteit verhouding, complimenten.