Hoe u uw huis duurzamer kunt maken

Er zijn vele manieren om uw huis duurzamer te maken, zowel met kleine als grote veranderingen. Er zijn verschillende manieren waarop de elektricien u kan assisteren bij het verduurzamen van uw woning. U kunt overwegen om Led-verlichting, een elektrische kookplaat en zonnepanelen te installeren.

Met welke kleine en grote aanpassingen kunt u uw woning verduurzamen?

Denkt u erover om uw verlichting te vernieuwen of gaat u uw huis renoveren?Wacht niet langer en maak uw huis groener door de verlichting aan te passen. Maak uw huis energiezuiniger door op alle plekken Led-verlichting te laten installeren.

Door het gebruik van Led-verlichting kunt u uw energieverbruik met wel 90% verminderen ten opzichte van traditionele gloeilampen. Dit betekent dat u kunt besparen op uw energierekening, wat uiteraard positief is voor iedereen. Led-verlichting heeft ook een aanzienlijk langere levensduur dan traditionele gloeilampen, waardoor ze minder vaak vervangen hoeven te worden.

Welke mogelijkheden zijn er om uw huis duurzamer te maken door elektrisch te koken?

Indien u overweegt om elektrisch te koken, zullen er mogelijk enkele aanpassingen nodig zijn in uw huis. Hierbij valt te denken aan de meterkast of de toevoer van stroom. De meterkast moet genoeg stroom kunnen genereren om de kookplaat te kunnen gebruiken.

Wanneer u dit niet doet, bestaat de mogelijkheid dat de stroomvraag van de elektrische kookplaat te hoog wordt en de stroom uitvalt. Het is verstandig om een elektricien in te schakelen om dit voor u te regelen en zodoende dergelijke problemen te voorkomen. In tegenstelling tot koken op gas, gaat er bijna geen elektriciteit verloren bij het koken met elektriciteit.

Wat u moet weten over zonnepanelen en duurzaamheid

Het plaatsen van zonnepanelen op het dak is een milieuvriendelijke optie om uw huis duurzamer te maken. Deze aanpassing aan uw huis vergt echter wel wat meer voorwerk dan het plaatsen van een elektrische kookplaat en Led-verlichting. Voor het plaatsen van zonnepanelen op het dak is het noodzakelijk dat het dak in goede staat verkeert.

Om uw huis duurzamer te maken heeft u ongeveer 15 zonnepanelen nodig, maar dit hangt ook af van het type paneel en de afmetingen van uw dak. Gemiddeld genomen verdient u de investering in zonnepanelen terug binnen 6 tot 8 jaar. Houd in gedachten dat de zonnepanelen regelmatig onderhouden moeten worden om zo efficiënt mogelijk zonnestralen op te vangen.

Snel een medewerker spreken?

Bel 0172 239 417

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Aanpak bij een stroomstoring
> Deskundige aanleg van krachtstroom