Aanpak bij een stroomstoring

Wanneer u aan het koken bent en opeens valt alle stroom uit, kan dat erg frustrerend zijn. Stel u bent aan het klussen in huis en plotseling valt alle stroom uit. Een stroomstoring komt eigenlijk nooit gelegen en u wilt dan ook dat dit probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.

Tips om een stroomstoring te verhelpen

Als de stroom opeens uitvalt, is het belangrijk om te beginnen met het uitvoeren van de stekkerproef. Als u wilt achterhalen of er sprake is van een defect apparaat of elektrische aansluiting, is het verstandig om de stekkerproef uit te voeren. Het uitvoeren van de stekkerproef zal in de meeste gevallen ongeveer 10 minuten in beslag nemen, maar dit kan per huishouden verschillen afhankelijk van de omvang en het aantal apparaten dat u bezit.

Wanneer u twijfelt over uw eigen bekwaamheid, is het aan te raden om een elektricien te raadplegen. Let op: als het om een defect apparaat gaat, kunnen de kosten van de elektricien hoog zijn. Dit heeft te maken met het feit dat de elektricien bij u is geweest en kosten heeft gemaakt terwijl u het probleem ook zelf had kunnen verhelpen.

Zo vindt u een defect apparaat tijdens een stroomstoring

Zet alle groepen in de meterkast uit of verwijder de zekeringen van de groepen. Haal alle stekkers uit de stopcontacten in het hele huis. Schakel de aardlekschakelaar en de groepen in de meterkast in.

Plaats de stekkers één voor één terug in het stopcontact en schakel ze één voor één in. Wacht totdat het apparaat volledig is ingeschakeld voordat u verder gaat naar het volgende apparaat. Als de stroom uitvalt bij het aanzetten van een bepaald apparaat, is dat apparaat de boosdoener.

Als het probleem niet wordt veroorzaakt door de apparaten, dan is de installatie het probleem. Als dat gebeurt, is het het beste om een erkende elektricien in te schakelen om het probleem voor u op te lossen. Ga er niet zelf mee aan de slag omdat het werken met elektriciteit gevaarlijk kan zijn.

Snel een medewerker spreken?

Bel 0172 239 417

Wij helpen u graag verder!

Misschien ook interessant..

> Hoe u uw huis duurzamer kunt maken
> Deskundige aanleg van krachtstroom